Milano-Bergamo oro uostas ~Orio al Serio~

Milane mieste buvau tris kartus. Italija, mada ir judėjimas. Nors ir nepasakyčiau, kad Milanas – mėgstamiausias mano miestas, bet jis patogioje lokacijoje, o ir turi, ką pasiūlyti.

Jei skrendam pigiais skrydžiais – Ryanair ar Wizzair – patenkame per 2,5h į Orio al Serio oro uostą – Bergamo Milan oro uostą. Jis didelis, pilnas kavinukių. Teko ir jame miegoti ant žemės – ir patikėkit, buvau toli gražu ne vienintelė.

Skrydžių galima rasti ir pigesnių – 70€ į abi puses – puikus variantas.

Šia oro uostas nuo Milano nutolęs valanda kelio, o nuo Bergamo – vos šešiais kilometrais. Į Bergamą galima važiuoti viešuoju transportu – visai šalia kursuoja 1A autobusas, kuris nuveš į Bergamą per 15min. Kainuoja 2,30eu įskaičiavus bagažą – stotelėje yra bilietukų automatai. Kursuoja kas 20min ir pradeda nuo 5-6ryto.

Jau nuvažiavus į Bergamą, galima lipti prie stoties ar važiuoti link centro. Pats Bergamo miestas yra ant kalno – reikia keltis funikulieriumi, jam galioja tie patys viešo transporto bilietėliai. Miestas gražus ir jaukus – skirsiu kitą sykį laiko ir jam.

Visai neseniai važiavau su Flixus autobusu iš Bergamo į Veroną – vos 1,15h kelionė, kainavusi gal 5-7eu. Verta!

Nuo Bergamo Milano oro uosto galima važiuoti ir iki Milano specialiais autobusais. Kainuoja 5eu (pirmyn-atgal 9eu) žmogui, trunka lygiai valandą. Veža ne viena kompanija. Labiausiai siūlau “Teravision“ – su jais visada labai patogu. Ir nepatariu perkant lėktuvo bilietus iškart pridėti pervežimą – pigiau nėra, o Ryanair pridėjo man kompaniją, kurios laikai man visai netiko. Panaudojom galinį bilietą, bet pirmas autobusas nuo oro uosto pajudėjo tik 7.20h ir mums buvo per vėlu – norėjom išvykti vėliausiai 6h ryto. Kompanija neleido grąžinti bilietų. Tai “autostradale“ – nieko blogo, bet tvarkaraštis mažiau patogus. Bent važiuojant nuo Milano iki oro uosto atgal panaudojom bilietus.

Šie autobusai stoja prie pat oro uosto – iškart išėję pamatysite, bilietus galit pirkti internetu arba vietoje – o Milane stoja prie pat Centrinės traukinių stoties priešais parkelį – rasti tikrai nesunku.

Į oro uostą užtenka grįžti likus dviems valandoms iki skrydžio (jei nereikia registruoti bagažo ir registruotis į skrydį, tada reiktų papildomos valandos). Tad į autobusą verta lipti likus trims valandoms iki skrydžio. Jie gana punktualūs.

Oro uoste bevielis internetas mums nelabai veikė. Užtat vanduo iš čiaupo geriamas, tualetai nemokami. Žmonių daug, bet pernakvoti įmanoma, o ir dažnas tai daro. Nesakau, kad oro uosto žemė labai patogi, bet tai tikrai neblogas oro uostas, iš kurio bėgti nesinori. Rasti viską irgi labai paprasta, užrašai yra ne tik italų, bet ir anglų kalba.

Namo siūlau nupirkti lauktuvių “duty free“ – labiausiai “Limoncelo“ citrininio likerio, kurio 0,5l kainuoja apie 10eu ar net pigiau ir yra italų pasididžiavimas. Nors ir brangoka, bet verta prigriebti ir aliejaus su priedais ir makaronų. Juk grįžtam iš Italijos!

@dominykanav https://www.instagram.com/dominykanav/

#orioalserio #bergamo #milano #oro #uostas #kelione #lektuvu

Komentarų: 1

Parašykite komentarą