Apie mane

bandau būti keliautoja, o ne tik turiste.

Iš tiesų, nesu nei kažkuo ypatinga, nei drąsi keliautoja, bet bandau būti keliautoja, o ne tik turiste. Nors ir dažnai dalinuosi turistiniais patarimais – kelionės yra daug daugiau nei pliusiukų dėjimas ar judėjimas nuo vieno objekto prie kito.

51253939_2349727468372985_6938253056593100800_n

Man kelionės tai (banaliai skambantis) savęs ieškojimas. Tai ragavimas, uodimas ir laisvės pojūtis. Paleidimas noro kontroliuoti ir pabėgimas nuo visko, kas slegia. Savo ribų išbandymas. Kultūrinis pažinimas ir stereotipų laužimas. Pamatai (o ir susipažįsti) su kitataučiais žmonėmis, pamatai jų papročius, gyvenimo būdą ir bent kažkiek išmoksti svetimą kalbą…

Man kelionės yra išbandymas, o ne tik džiaugsmas. Turint daug sveikatos problemų – tiek psichologinių, tiek fizinių – maniau, kad niekada negalėsiu keliauti, o norėjosi labai.
Bet, kai labai labai nori, galiausiai atrandi, kaip. Man tinka savarankiškos kelionės, kur nereikia prie nieko prisirišti. Užtat atsakomybės ir planavimo daug daugiau. Bet kiek daug išmoksti!

Mane apima nerimas, kai reikia išvažiuoti, bet visada grįžtu tokia pastiprėjus, prisėmus rieškučius įspūdžių ir noro bandyti dar ir dar.

Kolkas studentiška piniginė leidžia tik keliones po Europą – bet tikiu, kad ateitis žada ir daugiau.

Tad tiesiog čia dalinuosi savo impresijomis, patarimais ir rekomendacijomis. Kaip planuotis keliones, ką lankyti, kur gyventi, kaip sutaupyti… tai dalykai, kuriuos išmokstu savo kailiu ir daug skaitau ir ieškau – kodėl tuo nepasidalinus? Kaip ir vidiniais įspūdžiais ir pastebėjimais – keliaujant apima labai daug emocijų, tad jų neišlieti ant popieriaus man tiesiog būtų neįmanoma.

Tai asmeninis blogas ir niekaip nesusaistytas su jokiomis kelionių agentūromis ar kompanijomis. Mano nuomonė ir rekomendacijos – visiškai nuoširdžios ir nesuvaidintos.

Prenumeruokite, sekite socialinėje medijoje – bendraukim!
Tikiuosi, kad mano kuklutė patirtis gali padėti pradedantiems ar į naujas vietas keliaujanties žmonėms. Kelionės – tai labai verta laiko ir lėšų investicija.